כובעים ראשיתם עוד בעת העתיקה. ידוע לנו מתמונות ופסלים מיוון העתיקה על כובעי הפלטסוס שהיו חובשים גם אלי יוון וגם הגיבורים כנגד השמש/
ברומא היו העבדים חובשים כובע קפוצ'ון פרגיאני מחודד בקצהו על מנת שיזהו אותם ויבדילו מאנשים חופשיים. כובעים דומים היו חובשים היהודים באירופה בתחומי היישוב שלהם בתקופת ימי הביניים. נשים החלו לחבוש כובעים מעוטרי קישוטים ופרחים באירופה בסוף המאה ה-16. כובע משולש המפורסם שהחל את דרכו בשלהי הרנסנס הגיע לשיא התהילה בזכותו של נפוליאון וכך הפך לאחד הכובעים המפורסמים ביותר שיש.
בתרבויות רבות ישנן גישות שונות לגבי מקום הכובע בחיי היומיום. לפי תפיסה מערבית נוצרית לא נהוג להלך בכובע בתוך גבולות הבית. לעומת זאת האמונה היהודית מחייבת חבישת כיסוי ראש מידי הן בגבולות הבית והן מחוצה לו.
למוצרים נוספים של חברת פרינטי לי כמו חולצות מודפסות אישיות לחץ כאן
אפשר להגדיר מספר פונקציות של חבישת כובעים בפי שהתקבעו לאורך הדורות:
1.כורח הסביבה – כלומר תנאי מזג האוויר באם מדובר באזורים חמים בהם נהוג לחבוש כובעי הצלה או באזורים קרים במיוחד בהם נהוג לשים כובעי פרווה למיניהם.
2. זיהוי והבדלה – כמו במקרה של העבדים הרומאיים או של יהודי אירופה, גזירה מלמעלה על קבוצת מיעוט על מנת להבדילם מהרוב. לפעמים נדמה כי ההיסטוריה מלאה באימוץ המנהג לשים כובע שתחילתו בגזירה מטעם אבל היא התקבעה במנהגים של אותו המיעוט.
3. סמל מעמדי – לעומת חבישת הכובע כאילוץ מדובר בכובעים שבאים להצהיר על עמדה בכירה, צבאית או אזרחית. במקרה המדובר עצם הרשות לחבוש כובע זה הוא שאיפה בפני עצמה. דוגמא בולטת לכך היא כובע הבוגר האוניברסיטאי המפורסם המקובלת גם בימינו.
4. השתייכות דתית – לכל דת ודת יש את הכובעים הייחודים שלהם. גם כל בעל תפקיד דתי מקבל כובע בהתאם.
5. פונקציה אופנתית – עם השנים נראה כי דווקא פונקציה זו התבלטה מעל יתר הסיבות לחבישת כובעים. בתקופה המודרנית בקרב הציבור החילוני נראה כי הכובעים מייצגים אופנות משתנות.
לפרטים נוספים אתם מוזמנים להשאיר לנו פרטים בטופס צור קשר
או להתקשר ישירות לטל' במספר 03-9021711